Videospeler inladen...

Na twee mislukte verdovingspogingen is ontsnapte leeuwin doodgeschoten in Planckendael

Na twee mislukte verdovingspogingen is de ontsnapte leeuwin in Planckendael (Mechelen) doodgeschoten. Het dier liep vrij rond in het dierenpark, hoewel eerst was gezegd dat de leeuwin vastzat in een dienstgang. De politie en brandweer kwamen massaal ter plaatse. Alle bezoekers die al binnen waren in de zoo waren in veiligheid gebracht. Het dierenpark is sinds 12.15 uur opnieuw open.

De leeuwin ontsnapte vanochtend rond 9.45 uur. Hoe dat is kunnen gebeuren, is voorlopig een raadsel. Een kleine groep bezoekers wandelde vanochtend bij opening het dierenpark binnen, maar werd meteen in veiligheid gebracht.

(Lees verder onder de bijdrage van onze reporter ter plaatse Riadh Bahri.)

Videospeler inladen...

Onder de bezoekers ook Caitlin Cant, leerling van het Busleyden Atheneum in Mechelen, die haar ons verhaal vertelde: "We kwamen net het park binnen en moesten opeens evacueren naar het souvernirwinkeltje."

Daar zat Caitlin de hele tijd binnen met enkele gidsen van Planckendael. "Het is afwachten", vertelde Caitlin ons. "We hebben wel al drinken gekregen, maar we weten nog altijd van niks. We weten niet hoelang we hier nog gaan zitten, hoelang het nog gaat duren, en of we überhaupt nog in het park kunnen vandaag."

(lees verder onder de beelden)

Videospeler inladen...

Ook het derde leerjaar van de Sint-Jorisbasisschool uit Brussel reed vanochtend nog vrolijk richting Planckendael. "We wilden naar Planckendael gaan, maar dat lukte niet. Onze juf vertelde dat een leeuw was ontsnapt. Toen gingen we met de bus naar een plaats waar we konden uitstappen en hier zijn we een beetje aan het eten", vertelt de 9-jarige Arthur in onderstaand filmpje. "Ik hoop dat hij snel gevangen wordt zodat we naar Planckendael kunnen."

Videospeler inladen...

Arthurs vader deelde zijn verhaal eveneens op Twitter:

Het dierenpark is intussen weer open, het leeuwenverblijf blijft vandaag wel leeg.

Meest gelezen