Elektrische deelfietsen groot succes in Brussel

'Billy Bike', een deelsysteem van elektrische fietsen in Brussel, is een groot succes. Daarom willen ze geld inzamelen om extra fietsen aan te bieden. Zo'n 9.000 mensen staan voor het project op de wachtlijst.

Sinds september kan je in Brussel elektrische fietsen delen via Billy Bike. Billy Bike heeft nu 150 fietsen voor 500 klanten, maar 9.000 anderen staan op de wachtlijst. De organisatie wil nu 120.000 euro inzamelen om extra fietsen aan te kunnen kopen. Initiatiefnemer Pierre De Schaetzen ziet alvast waarom elektrisch fietsen zo populair is in Brussel. “De elektrische fiets is dé oplossing voor het mobiliteitsprobleem in Brussel. Brussel heeft veel hellingen en dan is zo’n fiets met aandrijving geen overbodige luxe. Zo kan iedereen in Brussel beginnen fietsen.”

Elsene, Etterbeek en Brussel-stad

Nu kan je de Billy Bike enkel nog gebruiken in Elsene, Etterbeek en het centrum van Brussel. Ook daar wil de organisatie uitbreiden. In de toekomst zal Billy actief zijn in zo’n 6 à 7 Brusselse gemeenten.

Meest gelezen