Gezocht: 300 mensen om "walvis" uit zee te trekken voor laatste grote herdenking WOI

De organisatie van Waterfront, de laatste grote herdenking van de Eerste Wereldoorlog, zoekt 300 vrijwilligers om een kunstwerk van ongeveer 2,5 ton uit de zee te trekken. Dat gaan ze doen vlak voor de start van Waterfront.

Het kunstwerk heet Karkas en wordt een kruising van een aangespoelde walvis en de resten van een duikboot. En die vrijwilligers die ze zoeken, zijn niet toevallig met 300. Volgens kunstenaar Giovanni Vanhoenacker staan zij symbool voor de 300 overblijvende mensen in Zeebrugge, net na de oorlog.

Je zal Karkas live kunnen bekijken op Canvas, op vrijdagavond 29 juni. En tijdens Waterfront zijn trouwens ook alle watersporten verboden. Je mag die avond vanaf 16 uur tot 20.30 uur dus niet surfen of zeilen op zee tussen Oostende en Zeebrugge.

Meest gelezen