Videospeler inladen...

Instagram start Instagram TV (IGTV) voor langere video's tot een uur

Het populaire Instagram start met het videoplatform IGTV (Instagram TV) waardoor bepaalde accounts langere video's kunnen maken tot 1 uur. Op Instagram is de maximale lengte voor video's momenteel 1 minuut.  De socialenetwerksite die in handen is van Facebook gaat daarmee duidelijk de strijd aan met YouTube (van Google) en Snapchat Discover.

Het nieuwe snufje werd gisteren door topman Kevin Systrom aangekondigd op een persconferentie in San Francisco (foto bovenaan). IGTV laat toe om video's tot 1 uur lang online te plaatsen en dat in verticaal formaat (geschikt dus voor mobiele telefoons).

IGTV is bedoeld voor niet-professionele filmmakers. "Mensen kijken minder gewone televisie en meer online-video's. Jongeren spenderen hun tijd graag aan inhoud van amateurs in plaats van professionals", luidt de visie.

IGTV zal beschikbaar zijn als aparte app maar ook via de gewone Instagram-app. Op de persconferentie maakte Instagram ook cijfers bekend: de app telt elke maand 1 miljard actieve gebruikers.

Videospeler inladen...

Meest gelezen