Explosie in appartement Utrecht: lichaam gevonden, politieman ernstig gewond

Na een explosie en een brand in een flatgebouw in de Nederlandse stad Utrecht, is een lichaam gevonden. Dat heeft de politie laten weten.

De ontploffing gebeurde aan de Marshallaan in de wijk Kanaleneiland, op de eerste verdieping van het flatgebouw. "Er zit geen behang meer op de wanden en alle kozijnen liggen eruit", schetst een woordvoerder van de brandweer de ravage. Ook andere flats raakten beschadigd. Bewoners van zes appartementen brengen de nacht daarom noodgedwongen elders door.

Een politieagent die op een brandmelding afgekomen, raakte ernstig gewond toen hij door een raam naar buiten klom en zich naar beneden liet vallen om zichzelf in veiligheid te brengen. Twee andere mensen ademden rook in. Ze zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Meest gelezen