Videospeler inladen...

Melania Trump brengt bezoek aan Amerikaans-Mexicaanse grens: "Een schitterende pr-stunt"

De vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, Melania, heeft vriend en vijand verrast met een bezoek aan McAllen, aan de grens met Mexico. Ze kwam er, naar eigen zeggen, kijken hoe ze kan helpen. Onze Amerikacorrespondent Björn Soenens noemt het een "schitterende pr-stunt".

Met eigen ogen zien

Volgens een woordvoerster van het Witte Huis wou Melania met eigen ogen zien hoe het er in de detentiecentra voor kinderen aan toegaat. De voorbije dagen was er, niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Europa, veel ophef ontstaan omdat de Amerikaanse overheid migrantenkinderen scheidde van hun ouders en ze opsloot in kooien.

Hoe ze kan helpen

In het detentiecentrum heeft Melania Trump de sociale werkers bedankt voor hun "harde werk, mededogen, en vriendelijkheid". Ze wou ook weten hoe ze kan helpen de kinderen "zo snel mogelijk" met hun gezin te herenigen.

Ter harte genomen

President Trump had gisteren al toegegeven dat zowel Melania als zijn dochter Ivanka het lot van de kinderen ter harte had genomen. Ook gisteren maakte Trump per decreet een einde aan de afzondering van de kinderen.

(lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

"Schitterende pr-stunt"

"Een schitterende pr-stunt." Zo noemt onze Amerikacorrespondent Björn Soenens het bezoek van Melania Trump . "Door Melania naar de grens te sturen zegt Donald Trump eigenlijk dat hij een groot hart heeft."

"Trump slaagt erin om een crisis die hij helemaal zelf heeft veroorzaakt om te draaien naar een crisis die Amerika is overkomen. Hij zegt: "We worden overspoeld door bad people, door slechte individuen". Deze crisis heeft hij echter aan zichzelf te danken. Maar door nu Melania naar de grens te sturen, zegt Trump: "Kijk, ik heb een groot hart, onze regering houdt rekening met families. Wij willen ook familiehereniging.""

"Daarom heeft hij ook een presidentieel besluit afgekondigd. Maar hij hoefde dat niet te doen: een telefoontje naar de grenspolitie zou al voldoende zijn geweest om zijn (verstrengde) grensbeleid te stoppen. Maar nu door al die pracht en praal, door zijn presidentieel besluit te tonen aan de wereld, Melania te sturen naar het opvangsentrum, draait hij de crisis om naar: "Kijk eens naar welk hart deze regering heeft"."

Videospeler inladen...

Meest gelezen