Onverwachts een concertje en pintje meepikken met Axl Rose in Antwerpen

Axl Rose staat vandaag te rocken op Graspop Metal Meeting, gisteren woonde hij nog een concert bij in Kavka in Antwerpen. Daar trad The Pink Slips op. Frontvrouw is Grace McKagan, dochter van Guns N' Roses-bassist Duff McKagan. Studio Brussel-luisteraar Paulus stond ook in Kavka en schrok zich een hoedje.

De kans is bijzonder klein dat je met Axl Rose een concertje en pintje kunt meepikken, maar het overkwam Paulus gisteren onverwachts. Hij omschrijft Kavka als "een oude school waar ze optredens doen en repeteren".

Kavka? Een mini-zaal van 6 op 6 meter

"Er was een optreden van The Pink Slips en ik was er met mijn neef Dirk. Er was eigenlijk niemand in het begin. We stonden met twee in een zaal van 6 op 6 meter. Dat is een mini-zaal, gewoon een kamer eigenlijk. We stonden aan de merchandising een T-shirt te kopen die de vriend van de zangeres uit de bus was gaan halen", zegt Paulus. "Op dat moment komt Axl Rose binnen met een lijfwacht en iemand van Kavka. We hadden hem direct herkend, want we zijn al 30 jaar fan."

Danspasjes op "Do ya think I'm sexy"

Paulus en zijn vriend zijn Axl Rose gevolgd naar de bar waar ze hem hoorden praten over geuzebier. Ze vroegen ook een foto aan de zanger, maar dat weigerde hij.

Daarna begon het optreden. "Rose stond daar tegen de muur naar het concert te kijken", beschrijft Paulus. Toen The Pink Slip "Do ya think I'm sexy" van Rod Stewart coverde, zette Guns N' Roses-bassist McKagan een dansje in. Volgens Paulus was de crew rond Axl Rose -ondanks hun reputatie- heel vriendelijk.

AUDIO: beluister het verhaal van Paulus aan Linde Merckpoel

Meest gelezen