Videospeler inladen...

2 plofkraken in Limburg op ongeveer hetzelfde moment: mogelijk dezelfde bende 

Afgelopen nacht zijn twee plofkraken gepleegd op postkantoren in Limburg. Het gaat om de Bpostkantoren van Lummen en Lommel. Opvallend is dat de twee plofkraken op ongeveer hetzelfde ogenblik werden gepleegd. Het parket zegt dat het naar alle waarschijnlijkheid om dezelfde bende gaat.

Het onderzoek loopt volop, maar er is een grote mogelijkheid dat beide plofkraken aan mekaar gelinkt zijn. Dat zegt het parket van Limburg. "Beide inbraken waren op quasi hetzelfde tijdstip, rond drie uur vanochtend", zegt parketwoordvoerder Pieter Strauven. "We wachten verder onderzoek af, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om dezelfde bende". Lommel en Lummen liggen op zo'n 30 kilometer van mekaar. 

In Lummen is het zeker dat er gas gebruikt werd om de bankautomaat op te blazen. In Lommel is het lab nog bezig en is het nog wachten op formele bevestiging. Maar hoogstwaarschijnlijk is ook daar gas gebruikt.

In Lommel was de politie heel snel ter plaatse. "De politie heeft de verdachten nog zien wegvluchten in een auto. De achtervolging werd ingezet, maar ze konden ontsnappen", zegt Strauven.

Of er ook buit is gemaakt en hoeveel is nog niet bekend.

Lees verder onder de bijdrage van onze reporter ter plaatse Fatma Taspinar.

Videospeler inladen...

Met de twee plofkraken van afgelopen nacht zijn op een maand tijd nu al 7 bankautomaten opgeblazen in ons land. Eerder gebeurde dat ook in ING-kantoren in Seneffe (Henegouwen) en in Kinrooi en bij Bpost in Buggenhout, Tielt-Winge en Boechout. Telkens gebruikten de daders gas om de automaten op te blazen. Vorige week nog zijn afspraken gemaakt in de banksector, onder meer om geldautomaten in kantoren, 's nachts af te sluiten. Volgens Bpost waren de kantoren in Lommel en Lummen afgelopen nacht gesloten, maar slaagden de daders er toch in om binnen te dringen.

Meest gelezen