Videospeler inladen...

Sofie wil een groene speelplek in het centrum van Hasselt: "De stad verkiest grijs boven groen"

Sofie Hias woont met haar twee kinderen in het hartje van Hasselt en heeft een idee voor haar gemeente. Ze stelt voor op jijkiest.be dat het stadsbestuur "het zoveelste bouwproject" in de binnenstad tegenhoudt. "Wij willen hier een groene speelplek in plaats van een woontoren."

Sofie woont om de hoek van de Herkenrodekazerne, een voormalig militair domein in het centrum van Hasselt. Er zijn plannen voor een nieuw woonproject op de site, maar Sofie wil niet dat dat er komt. Samen met de buurtbewoners verzet ze zich tegen de plannen. "Het is onbegrijpelijk dat de stad met dit project heeft ingestemd, terwijl er hier nauwelijks groen is. Ik stel voor dat er op de binnenplaats van de Herkenrodekazerne een groene speelplek komt in plaats van een toren."

 

Videospeler inladen...

Meest gelezen