Nicolas Maeterlinck

NMBS werkt alternatieve treinregeling uit voor spoorstaking volgende week

De NMBS werkt op basis van de beschikbare medewerkers een aangepaste treinregeling uit voor de treinstaking van donderdag 28 juni tot en met zaterdag 30 juni. Reizigers kunnen de aangepaste regeling vanaf woensdagavond 27 juni om 22 uur raadplegen op de website van NMBS, zegt de spoormaatschappij in een mededeling.

Door een aangekondigde staking van de spoorbonden CGSP en ACOD tegen de pensioenplannen riskeert het treinverkeer vanaf donderdag 28 juni (22 uur) tot en met zaterdag 30 juni (22 uur) verstoord te zijn.

De spoormaatschappij raadt haar reizigers aan om zowel de dag voor de staking als net voor het vertrek naar het station op de online routeplanner te kijken of hun trein effectief rijdt. Ook voor informatie over het internationaal treinverkeer kunnen reizigers terecht op de website van de NMBS.

Meest gelezen