Tiener bekent dat hij prostituee in Schaarbeek heeft gedood

De minderjarige verdachte die gisteren opgepakt werd omdat hij in Schaarbeek een Nigeriaanse prostituee zou gedood hebben, heeft de feiten bekend. Dat zegt het Brusselse parket. De vrouw werd begin deze maand gedood. De 17-jarige jongeman is intussen in een gesloten jeugdinstelling geplaatst door de jeugdrechter. 

Twee weken geleden werd in de Brusselse gemeente Schaarbeek een jonge Nigeriaanse prostituee om het leven gebracht met verschillende messteken. Gisteren werd in het kader van dat onderzoek een verdachte opgepakt, op basis van onder meer camerabeelden. Het gaat om een 17-jarige jongen die geen onbekende is voor de politie. Zo pleegde hij in het verleden onder meer diefstal met geweld en diefstal met braak. 

De minderjarige heeft de feiten intussen bekend. "Zijn motief zou een discussie zijn in het kader van betaalde seksuele prestaties," zegt parketwoordvoerder Ine Van Wymersch. Nog volgens het Brusselse parket is hij door de jeugdrechter in een gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling geplaatst. De jongeman wordt verdacht van doodslag. 

Zijn motief zou een discussie zijn in het kader van betaalde seksuele prestaties

Parketwoordvoerder Ine Van Wymersch

De dood van de 23-jarige vrouw veroorzaakte heel wat ophef. Na de feiten hielden haar collega's in het Noordkwartier een staking uit solidariteit met het slachtoffer en om de onveiligheid in de wijk aan te klagen.

Meest gelezen