Time Magazine pakt uit met opvallende fotomontage

Het Amerikaanse weekblad Time analyseert de migrantencrisis aan de Amerikaans-Mexicaanse grens, en zet een fotomontage op zijn cover: de Amerikaanse president Trump die neerkijkt op een huilende kleuter.

Montage

De twee foto's, die van de president en die van het huilende meisje, werden op twee verschillende plaatsen genomen. De cover van Time is dus een montage. De redactie gaat ervan uit dat de foto van de kleuter de voorbije dagen zo iconisch is geworden, dat de lezer meteen snapt dat het om een montage gaat. Het lijkt alsof het kind opkijkt naar de president. Donald Trump, van zijn kant, kijkt op haar neer.

(lees verder onder de cover van Time)

Tegengehouden aan grens

De foto van het meisje is gemaakt door persfotograaf John Moore, aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Het tweejarige meisje was samen met haar moeder tegengehouden door Amerikaanse grenswachten. Ze huilde toen  de grenswachten haar moeder fouilleerden. Moore weet niet of de twee uiteindelijk ook gescheiden werden. Hij vermoedt van wel, maar zeker is hij niet.

(lees verder onder de foto)

Nultolerantiebeleid

De oorspronkelijke, hartverscheurende, foto is de voorbije dagen voor velen de perfecte illustratie geworden van het nultolerantiebeleid van de Amerikaanse president Trump. Dat beleid maakte dat meer dan tweeduizend kinderen gescheiden werden van hun ouders of begeleiders, zodra ze vanuit Latijns-Amerika de grens van de Verenigde Staten overstaken. Gisteren maakte president Trump een einde aan de praktijk.

Meest gelezen