Videospeler inladen...

Toch (even) geen subsidies voor "sekshotel" in West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen zet de subsidies voor "Domaine 10" even op pauze, omdat hun subsidieaanvraag niet overeenkomt met de beschrijving voor logies. Daarvoor moeten de kamers verhuurd worden voor overnachtingen en niet voor een aantal uurtjes.

Domaine 10 richt zicht vooral op koppels, die kunnen een "licht erotische kamer" huren om er een paar uurtjes door te brengen. Nadat vanmorgen bleek dat de provincie er subsidies aan geeft, zijn die subsidies nu tijdelijk stopgezet. Volgens Stefaan Gheysen van Westtoer, de toeristische dienst van de provincie, hadden de eigenaars hun plannen anders voorgesteld. Hij zegt dat het verhuren van de kamers per uur niet in hun aanvraag stond. "Het gaat hier over een subsidiereglement voor de logies van de toekomst, en het element logeren is heel belangrijk in deze. En dit vormt dan wel een probleem in het dossier", aldus Gheysen. 

Ook de gedeputeerde voor toerisme Franky De Block is niet blij met de gang van zaken. Hij laat nog weten dat het niet de bedoeling is dat de provincie rendez-vous-kamers gaat subsidiëren.

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen