Videospeler inladen...

Weyts vindt doden van leeuwin in Planckendael "verschrikkelijk en onuitlegbaar" en vraagt onderzoek

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het doden van de ontsnapte leeuw in Planckendael "verschrikkelijk en onuitlegbaar". Hij vindt dat er een onderzoek moet komen naar de beslissing van de politie om het dier te doden.

"Ik snap dat het een moeilijke afweging is van de veiligheidsrisico's, maar ik begrijp niet waarom er niet meerdere pogingen zijn ondernomen om het dier te verdoven", zegt Weyts aan Belga. "Het was een beslissing van de politie en de politie alleen om het dier te doden. Wat mij betreft spreekt het voor zich dat niet alleen de ontsnapping onderzocht moet worden maar evenzeer de beslissing tot het doden van het dier."

Planckendael heeft op Twitter gemeld dat er twee verdovingspogingen zijn ondernomen, alvorens het dier werd doodgeschoten. Straks geeft het dierenpark meer uitleg op een persconferentie.

Meest gelezen