Op kot in een woonzorgcentrum? In Antwerpen kan het

In Antwerpen zijn er verschillende woonzorgcentra die hun deuren hebben opengezet als rustige plek voor blokkende studenten, maar in september gaan ze nog een stapje verder. Dan kunnen studenten van de Karel De Grote Hogeschool er ook op kot.

In ruil voor gezelschap

De studenten kunnen voor 300 euro per maand een kamer huren in de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Antwerpen, maar er hangen wel een paar verwachtingen aan vast. Ze moeten elke week vijf uur met de bewoners optrekken. "Dit is een unieke kans voor de studenten om levenservaring op te doen", zegt Veerle Hendrickx, directeur van de Karel de Grote Hogeschool. "We verwachten wel dat het eerder studenten uit de meer sociale richtingen zijn die hier op zullen ingaan, of van de verpleegkunde bijvoorbeeld."

"Een feestje zie ik wel zitten"

De bewoners van het woonzorgcentrum de Gulden Lelie in Antwerpen zijn alvast enthousiast. "Ik krijg niet veel bezoek", vertelt Cécile, "dus ik zou het fijn vinden om iemand te hebben om uitstapjes mee te doen, naar de Groenplaats of zo. "Als ze een feestje willen bouwen, dan doe ik mee", zegt Gust. "Allez, niet met te veel mensen he, het moet binnen de perken blijven. Maar de studenten zijn hier zeker welkom, het is hier echt de moeite om te wonen. Ik ben hier heel graag."

"Het zal vooral fijn zijn voor de bewoners dat er 's avonds ook wat volk is", zegt Ann Houtmeyers, directeur van de Gulden Lelie. "Op die momenten valt het hier wat stil en dan mag er wel wat meer leven zijn."

Volgend academiejaar zijn er alvast 50 kamers ter beschikking in de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Antwerpen.  Als het een succes is, kan het project nog worden uitgebreid.
 

 

Meest gelezen