16-jarige opgepakt na agressie tegen buschauffeur in Halle

In Halle heeft een jongen van 16 een chauffeur van de Lijn verschillende klappen gegeven. De chauffeur is enkele dagen werkonbekwaam. De jongen is opgepakt. 

De buschauffeur was met zijn bus op weg naar het Don Bosco Instituut in Halle. Tijdens de rit veroorzaakte een 16-jarige jongen overlast. Toen hij afstapte, sprak de buschauffeur hem daar op aan, maar dat viel niet in goede aarde, vertelt Carol Vercarre van het parket. "De jongen werd meteen agressief. Hij bedreigde de chauffeur met een wapen, wat achteraf een nepwapen bleek te zijn. Daarna ging de jongen compleet door het lint en gaf hij de chauffeur een paar vuistslagen".

Na de vechtpartij liep de jongen zijn school in. Maar ook daar beet hij stevig van zich af. "Hij bedreigde een leerling van de school om het nepwapen te verstoppen en was erg weerspannig tegenover de politie toen die hem wilde arresteren."

Extra controles

De chauffeur is nu een paar dagen thuis. De Lijn gaat alvast extra controleren op de buslijnen naar Halle. "De komende dagen zullen we extra controles houden want onze chauffeurs zijn zwaar onder de indruk", zegt Astrid Hulhoven van De Lijn. 

De jongen uit Sint-Pieters-Leeuw moet vandaag voor de jeugdrechter verschijnen. Het parket vraagt om hem op te sluiten in een gesloten instelling

Meest gelezen