Videospeler inladen...

28-jarige man ontsnapt uit gevangenis van Dinant

Deze nacht is er een gedentineerde ontsnapt uit de gevangenis van Dinant. Dat schrijft La Dernière Heure en werd door het gevangeniswezen bevestigd aan VRT NWS. Hoe de man wist te ontsnappen is nog onduidelijk.

Een 28-jarige man, die in voorlopige hechtenis zat wegens diefstal, wist deze nacht te ontsnappen uit de gevangenis van Dinant. De man ontsnapte vermoedelijk met behulp van een beddenlaken. Het parket van Namen werd op de hoogte gebracht. De man is op dit moment nog altijd spoorloos. 

Volgens de gevangenisadministratie heeft de ontsnapping niets te maken met de cipiersstakingen van de afgelopen dagen in de Belgische gevangenissen. "Vannacht was 100% van het personeel aanwezig in de gevangenis, vanochtend was dat 80%", aldus de woordvoerder van de administratie. 

Eerste ontsnapping van het jaar

Het is de eerste ontsnapping uit een Belgische gevangenis dit jaar. Ook de voorbije jaren was het aantal laag: één in 2017 en zelfs geen enkele in 2016. Volgens Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het gevangeniswezen, is dat het resultaat van versterkte veiligheidsmaatregelen. Zo worden gsm's meer gecontroleerd en worden drugshonden en metaaldetectoren ingezet. Ook worden risicoprofielen opgesteld van gevangenen, waardoor deze beter opgevolgd kunnen worden. 

Meest gelezen