Agent helpt beer uit auto ontsnappen

Een bestuurder uit Placer County, in de Amerikaanse staat Californië, kreeg wellicht de schrik van zijn leven, toen hij een flink uit de kluiten gewassen beer in zijn auto zag rondrazen. Er zat niets anders op dan de plaatselijke politie te bellen. Want door de vernielzucht van het dier was het onmogelijk om de deuren te openen. De politie besloot dan maar om een raampje stuk te slaan. Wat niet zo evident was, met een razende beer in de buurt.

Hoe de beer in de auto geraakt is, is minder duidelijk. Toch is het geen unicum, omdat, volgens de politie, dergelijke voorvallen vaak voorkomen, "want dieren van deze grootte slagen er nu eenmaal in  autodeuren met een greep te openen".

In ieder geval was de ravage in de auto enorm. Om nog erger te voorkomen, werd besloten een van de autoraampjes in te slaan. "En agent Lade was dapper genoeg om dat te doen", aldus een mededeling van de politie, "Waarna het dier kon wegvluchten in het bos".

Hoe groot de schade is, werd niet meegedeeld. Of de verzekeringsmaatschappij de kosten zou dekken, daarvan was ook niet iedereen overtuigd.

Meest gelezen