Dossche Mills Deinze sluit afdeling: 38 werknemers verliezen baan

De fabriek van maalderij Dossche Mills in de Tolpoortstraat sluit. De fabriek krijgt geen milieuvergunning meer. 38 Werknemers verliezen hun baan.

Dossche Mills bestaat 150 jaar en is een van de grootste maalderijen van Europa. In ons land zijn er vestigingen in Deinze en Antwerpen. Het produceert en levert bakkerijgrondstoffen.

Het bedrijf krijgt vanaf 2020 geen nieuwe milieuvergunning meer en er werden geen investeringen meer gedaan. In 2006 waren er nog plannen om een nieuwe molen te bouwen, maar die plannen zijn nooit uitgevoerd, en intussen werd er geïnvesteerd in Nederland en in de vestiging in Antwerpen. Dossche aan de Tolpoortstraat hield al een tijd rekening met een uitdoofscenario.

Er werken 5 bedienden en 33 arbeiders die hun baan zullen verliezen. De vakbonden bekijken op welke manier dat het beste kan gebeuren. De werknemers overplaatsen naar de vestiging in Antwerpen, is gezien de afstand, bijna uit te sluiten. 

Meest gelezen