"Draaien naar rechts? Of was het toch naar links?"

Het was een zonnige dag en het werd dan ook een feestelijke bedoening, de viering van "The Order of the Garter" op Windsor Castle begin deze week. "De Orde van de Kousenband" is dan ook de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Maar hoezeer deze wachters, nochtans tot in de puntjes uitgedost, ook vooraf geoefend hadden, toch liep het voor een talrijk opgekomen publiek even volledig mis. "Dit is toch ongelooflijk", reageerde Mike Goodwin die de beelden maakte.

Op het moment dat de wachters toekomen en halt houden, horen ze een stem, wellicht hun bevelvoerder, roepen van "Turn right". Het gros van de wachters draait nochtans naar links, terwijl anderen twijfelen, naar rechts draaien, om uiteindelijk toch maar te draaien in de richting van de meeste wachters.

Mike Goodwin: "Wat hier gebeurd is, toont toch duidelijk aan dat jongeren tegenwoordig geen enkel idee meer hebben van wat links is en wat rechts is. Ik denk dat de bevelvoerder de nacht die volgde bittere tranen gehuild heeft in zijn slaap."

Uit reacties op de beelden bleek dat de wachters wellicht tijdens de voorafgaande repetities geleerd hadden om op het betreffende moment naar links te draaien, terwijl ze nu te horen kregen om naar de andere kant te draaien. "Waardoor de meesten verkeerd, maar eigenlijk juist draaiden, en de anderen dan weer juist, want ze volgden het bevel op, wat eigenlijk verkeerd was",  was dan ook de meest gemaakte conclusie. Anderen reageerden dan weer met: "Terug naar de schoolbanken!"

In ieder geval was het "a cringe-worthy moment", zoals nieuwswebsite Daily Mail het voorval omschreef:

Meest gelezen