Drie keer Dries Mertens in de studio van Radio 2

Wat begon als een hersenspinsel van Start je Dag-presentator Jeroen Guns, is vandaag werkelijkheid geworden. Radio 2 Vlaams-Brabant maakte twee uur lang radio met een bonte bende ‘Dries Mertensen’, naamgenoten van Rode Duivel Dries Mertens.

Het idee ontstond toen presentator Jeroen Guns dinsdagochtend – een dag na de match België -Panama –  een sms’je kreeg van Dries Mertens. Dat bleek niet dé Dries Mertens te zijn, maar wel een naamgenoot van de Leuvense Rode Duivel. “Toen begon ik me af te vragen: zouden er nog ‘Dries Mertensen’ zijn?”, vertelt Jeroen.

En zo geschiedde. Radio 2 Vlaams-Brabant lanceerde een oproep naar naamgenoten van Dries Mertens en kreeg reactie van een twintigtal mensen. Drie van hen werden uitgenodigd om op vrijdag 22 juni Jeroen Guns bij te staan bij het presenteren van de ochtendshow Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant.

Echt familie van rode duivel

Opvallend is dat één van de ‘Driezen’ écht familie is van de bekende Rode Duivel. “Een familielid heeft zich ooit eens bezig gehouden met het maken van een familiestamboom. Als we heel ver terug in de tijd gaan, naar de 15e eeuw, dan is er een link met Dries Mertens, de voetballer.”

Behalve hun naam, is er nog iets dat de ‘Dries Mertensen’ gemeen hebben. “We krijgen allemaal nu en dan berichten op sociale netwerken van mensen die denken dat we dé Dries Mertens zijn”, lachen ze.

Na afloop kregen de ‘Dries Mertensen’ een officieel truitje van de Rode Duivels, met daarop de naam van… Dries Mertens natuurlijk!

Buitenlandse media

De actie bleef niet onopgemerkt. Collega’s van de Nederlandse publieke omroep pikten het nieuws op en interviewden presentator Jeroen Guns tijdens hun ochtendshow. Of ze dezelfde actie kunnen verwachten rond Romelu Lukaku en Kevin Debruyne? “Naamgenoten en/of lookalikes mogen zich altijd melden”, grapte Jeroen.

Meest gelezen