Videospeler inladen...

MNM maakte 461 uur Marathonradio voor studerend Vlaanderen

Drie weken aan één stuk presenteerden de MNM-dj's Peter van de Veire, Julie Van den Steen en Brahim Attaeb een non-stop radioprogramma boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Met muziek, advies, en met de fysieke steun van het vierkoppige Marathonradio Rescue Team. Na 461 uur live Marathonradio zit hun werk erop.

Exact 19 dagen geleden begonnen ze eraan. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Brahim Attaeb stelden zichzelf volledig ter beschikking van studerend Vlaanderen. Na 461 uur live radio maken, zit hun werk erop. Met muziek, advies en de fysieke steun van het Marathonradio Rescue Team - Tom De Cock, Dorianne Aussems, Laura Govaerts en Sander Gillis - steunden ze studenten in heel Vlaanderen. 

Drie weken aan één stuk presenteerden de MNM-dj's een non-stop radioprogramma boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Voor het tweede jaar op rij werd de hele periode live uitgezonden vanuit het Marathonradiohuis in Leuven.

Marathonradio 2018 in cijfers

• 19 dagen Marathonradio is goed voor 461 uur live radio en 970 maal "Yes, we can!

• Maar liefst 82 artiesten kwamen langs in het Marathonradiohuis in Leuven en 28 BV’s kwamen elk 2 uur lang mee radio maken

• Het Marathonradio Rescue Team met Tom De Cock, Dorianne Aussems, Laura Govaerts en Sander Gilis kwam duizenden studenten tegen en hielp alle studenten in nood én hun netwerk: ouders, familie, vrienden, klasgenoten.

• Daarvoor legden ze 11 000 km af met 2 Marathonradio-auto's.

• Het Marathonradio Rescue Team deelde maar liefst 20 700 Marathonradiomarkeerstiften uit in 3 verschillende kleuren en haalde 40 examenvragen op bij leerkrachten

•Gemiddeld telde mnm.be 40 000 bezoekers per dag, de MNM app telde ruim 13 000 bezoekers per dag, allemaal goed voor meer dan 3 miljoen page views

• 273 503 mensen hebben ondertussen de MNM app gedownload, tijdens Marathonradio kwamen er 21 625 nieuwe downloads bij, dat zijn gemiddeld 1138 downloads per dag.

• Tijdens Marathonradio werden er meer dan 50 000 berichten verstuurd via de MNM app.

• De MNM-dj's draaiden in totaal 5000 platen waarvan 85 keer 'Bella Ciao', dé Marathonradio-hit.

• De sociale media van MNM draaiden voortdurend op volle toeren, met 130 000 interacties op Facebook en Twitter

Maar het einde van Marathonradio betekent niet het einde van de steun. Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juni blikken de dj's dagelijks tussen 12.00 en 13.00 uur terug tijdens "Marathonradio: Het Rapport" en horen ze graag hoe al "hun studenten" het ervan afgebracht hebben.

Op vrijdag 29 juni trekt het Marathonradio Rescue Team voor een laatste keer op pad, want ook dit jaar kijken de MNM-dj's effectief naar de rapporten van de luisteraars. De jongerenzender steunt iedereen tot en met de laatste loodjes en zorgt zo voor een fantastisch begin van de zomervakantie.

Meest gelezen