bron: Twitter

Muurschildering van graffitikunstenaar Sozy-One ingehuldigd bij Van Praetbrug in Laken

De Brusselse schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS) heeft een muurschildering van 140 vierkante meter ingehuldigd nabij de Van Praetbrug in Laken. Het werk is van de hand van de Brusselse artiest Sozy-One en maakt deel uit van het Streetart Parcours van de stad.

Het kunstwerk beeldt een raaf met een zwarte hoed af. Het is het eerste werk dat Sozy-One maakt in het kader van het Streetart Parcours en bevindt zich vlakbij de grens met Schaarbeek. "Het grondgebied van de stad Brussel is erg uitgestrekt en het Streetart Parcours beperkt zich niet tot het centrum", zegt Lalieux. "Ook de buurt rond Laken wordt erbij betrokken en die buurt biedt veel mogelijkheden."

Pablo Sozyone Gonzalez werd in 1973 geboren als zoon van Spaanse ouders en is opgegroeid in Brussel. Hij werd bekend als lid van de hiphopband De Puta Madre. Na een ontdekkingstocht langs de schilderkunst en de muziek, legt hij zich sinds 2013 toe op het stripverhaal. Samen met Jaba maakte hij de graphic novel "Enemies".

De muurschildering kwam tot stand in samenwerking met het gewestelijk ontwikkelingscentrum Citydev, dat eigenaar is van het gebouw waarop ze te zien is, en de vzw Une ville en couleur.

Meest gelezen