Opgelet: valse e-mails Plopsaland De Panne in omloop

Heel wat mensen hebben een valse e-mail ontvangen met de vraag om een abonnement aan te kopen van Plopsaland De Panne. Het pretpark zit erg verveeld met de zaak en heeft nu een klacht ingediend bij de politie.

Plopsaland De Panne heeft last van valse e-mails. Mensen krijgen een mail van "D-land World", waarin ze opgeroepen worden om een goedkoop abonnement aan te kopen. Maar die mails zijn dus vals. Het pretpark heeft nu een klacht ingediend bij de politie.

Eerst opgebeld

"We hebben vernomen dat mensen eerst werden opgebeld door het fictieve bedrijf  "D-land World". Daarna kregen ze een e-mail die hen aanspoort om zo'n abonnement aan te kopen. We willen de mensen waarschuwen: doe de mails niet open en doe zeker geen betaling. Als je een abonnement wil kopen, kan dat via onze officiële verkooppunten", zegt Jolien De Tender van Plopsaland De Panne.

Toch geopend?

Als je bent ingegaan op zo'n mail van "D-Land World", dan ga je best zelf ook naar de politie. Het bedrijf dat die mails stuurt, probeert namelijk aan je persoonlijke betalingsgegevens te geraken.

Meest gelezen