Videospeler inladen...

Planckendael investeert in betere beveiliging van verblijven gevaarlijke dieren

Dierenpark Plankendael in Muizen, bij Mechelen, gaat de beveiliging van een aantal dierenverblijven versterken. Gistermorgen was een leeuwin kunnen ontsnappen door een menselijke fout. Uit veiligheidsoverwegingen is het dier doodgeschoten.

Plankendael gaat nu investeren in een nieuw beveiligingssysteem voor de verblijven van roofdieren, mensapen en olifanten. Het gaat om een systeem met een automatische dubbele vergrendeling, waardoor menselijke fouten moeten worden uitgesloten. 

"Als één van de weinige dierentuinen in Europa heeft de Antwerpse zoo vorig jaar het Lock Out Tag Out-systeem geïntroduceerd als extra beveiliging", legt Ilse Segers van de zoo van Planckendael uit. "Dit systeem maakt het onmogelijk om in een verblijf een deur te openen wanneer een andere deur nog openstaat." 

Het gaat om een investering van zo'n 500.000 euro.

Meest gelezen