Jonas Hamers / ImageGlobe

Politie rolt bende Roemeense ramkrakers op

De federale politie van Halle-Vilvoorde heeft elf Roemenen gearresteerd die een reeks ramkraken zouden hebben gepleegd in ons land. Tijdens razendsnelle inbraken ramden ze de etalage van een bank of winkel, en gingen daarna aan de haal met een heleboel spullen. 

Er werd al een lange tijd naar de Roemeense bende gezocht door de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde. De bende voerde regelmatig ramkraken en snelkraken uit. Dat zijn razendsnelle inbraken waarbij met een auto de muur of etalage van een bank of winkel wordt geramd.

De bende had het vooral gemunt op grote winkels en sloeg over zowat het hele land toe. Zo braken ze in in een tuincentrum in Lennik en Vandenborre-filialen in Boortmeerbeek en La Louvière. Na de diefstallen verkocht de bende de gestolen goederen door.

De politie heeft nu elf verdachten kunnen arresteren in Charleroi. Ze troffen er ook heel wat bewijsmateriaal aan. De onderzoeksrechter heeft de elf aangehouden. 

Meest gelezen