President Trump dreigt nu ook met taks op Europese auto's

De Amerikaanse president Donald Trump laat via Twitter weten dat hij dreigt met een taks van 20% op de invoer van Europese auto's. Zijn reactie komt er nadat vandaag een aantal Europese taksen van start gaan op de invoer van Amerikaanse producten.

Vandaag start de Europese Unie met een aantal heffingen op typische Amerikaanse producten zoals jeans en bourbon. Deze heffingen zijn een tegenzet op de beslissing van de Verenigde Staten. Zij hadden eerder taksen ingevoerd op de invoer van Europees staal en aluminium.

Europa en de Verenigde Staten lijken in een heuse handelsoorlog verwikkeld. Vandaag laat Amerikaans president Trump via Twitter weten dat hij een heffing overweegt op de import van Europese auto's. Die zou zo'n 20% bedragen. Enkele weken geleden liet hij ook via Twitter weten dat de Amerikaanse autosector al decennia wordt ondermijnd door import."

Meest gelezen