ImageGlobe

Vanaf vandaag worden jeans, bourbon en sinaasappelsap duurder

De Europese Unie heft extra tarieven van 25% op een reeks Amerikaanse producten. Dat is een tegenreactie op de Amerikaanse beslissing om de invoer van Europees staal en aluminium te belasten.

Slechts nieuws voor de liefhebbers van bourbon. Of voor wie nog een nieuwe jeans zoekt. Deze producten worden binnenkort allemaal duurder en het aanbod  kleiner. Dat komt omdat de Europese Unie vanaf vandaag taksen toepast op deze typisch Amerikaanse producten.

De Europese Unie neemt deze maatregel als tegenreactie op de Amerikaanse beslissing om taksen te heffen op de invoer van Europees staal en aluminium. Dat zou zo'n 3 miljard euro kosten. President Trump voerde deze maatregel begin juni in. Tot groot onbegrip in Europa. "Puur protectionisme" oordeelde Juncker,  voorzitter van de Europese Commissie. Maar een tegenreactie kon niet uitblijven. Ook heeft Europa een klacht ingediend bij de wereldhandelsorganisatie. Op de uitspraak daarvan is het nog even wachten.

Meest gelezen