Videospeler inladen...

Verdachte dodelijke aanrijding Pinkpop is vrijgelaten

De bestuurder die begin deze week inreed op een groepje festivalgangers van Pinkpop, is vrijgelaten. Volgens het parket zijn er geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op de festivalgangers is ingereden. Bij de aanrijding kwam één man om het leven. Drie anderen raakten zwaargewond.

In de nacht van zondag op maandag reed de 34-jarige bestuurder in op een groep festivalgangers die van Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf kwamen. Daarbij viel één dodelijk slachtoffer, drie anderen raakten zwaargewond. De vier zouden op de weg gezeten hebben. Na het ongeval vluchtte de bestuurder weg, maar hij gaf zich later zelf aan bij de politie. 

Het parket in Nederland heeft nu beslist om de man vrij te laten. Hij blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval. Uit onderzoek blijkt dat de man niet had gedronken. Het is nog niet duidelijk of hij onder invloed was van drugs. 

Meest gelezen