AP

Vinnie Paul, drummer van Pantera, is overleden

Vinnie Paul, de drummer en een van de oprichters van metalband Pantera, is overleden. Hij was pas 54. Het nieuws is door de band zelf bevestigd op Facebook. Over de oorzaak van het overlijden is voorlopig niets bekend.

"Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul is overleden. Paul is vooral bekend om zijn werk als drummer in de bands Pantera en Hellyeah. Verdere details zijn op dit moment niet beschikbaar. De familie vraagt om haar privacy te respecteren in deze tijd", luidt het Facebookbericht.

Vincent Paul Abbott richtte in de jaren 80 samen met zijn jongere broer, "Dimebag" Darrell Abbott de band Pantera op, die uitgroeide tot een van de invloedrijkste metalbands van die periode. Het zevende studioalbum van de groep, "Far beyond driven", steeg in 1994 probleemloos naar de eerste plaats in de Amerikaanse albumlijst.

In 2003 stopte het verhaal van Pantera, maar de broers vormden met Damageplan al snel een nieuwe metalband. Aan dit avontuur kwam abrupt een einde toen een gestoorde Pantera-fan op 8 december 2004 Dimebag Darrell tijdens een optreden op het podium doodschoot. Later vervoegde Vinnie Paul de succesvolle heavymetalgroep Hellyeah.

Bekijk hier de video van "I'm broken" van Pantera met Vinnie Paul achter de drums:

Meest gelezen