Emotionele "Carpool karaoke" met Paul McCartney is hit op sociale media

De emotionele aflevering van "Carpool karaoke" met Sir Paul McCartney is intussen al bijna 6 miljoen keer bekeken. De speciale editie waarin James Corden de Beatle langs plekken uit zijn jeugd in Liverpool brengt, wordt druk gedeeld op sociale media en krijgt er lovende commentaren. 

"Carpool karaoke" is een waanzinnig populair onderdeel van "The late late show with James Corden". James Corden rijdt rond met moeilijk te strikken gasten en tijdens het interview zingen ze spontaan mee met de nummers die Corden inzet, wat heerlijke beelden oplevert. 

Zo ook in deze aflevering met Sir Paul McCartney waarin we McCartney ook zien in het huis waar hij als kind opgroeide. Dat de Beatle nog steeds razend populair is, blijkt wanneer er na 5 minuten al een groep mensen voor het huis blijkt te staan tijdens de opnames. McCartney verklapt dat hij er tijdens zijn jeugd uren met een gitaar op het toilet zat "omdat de muziek er beter klonk". En dat zijn vader de Beatlesfans ook gewoon het huis in liet komen. 

Mijn moeder zei me in een droom: alles komt goed, laat het gewoon los. 

Paul McCartney over het ontstaan van "Let it be".

Een van de meest emotionele momenten, is dat waarop McCartney vertelt hoe "Let it be" ontstaan is. "In de jaren 60 sprak mijn moeder, die gestorven was, geruststellende woorden tegen mij in een droom. Ze zei: alles komt goed, laat het gewoon los (Just let it be).  Zij gaf mij een positief signaal. Toen ik opstond, vroeg ik me af wat ze gezegd had. Ik had dat nog nooit gehoord en het klonk echt goed." 

Presentator James Corden wordt er helemaal emotioneel van. "Mijn grootvader, die muzikant was, en mijn vader, me op een dag lieten neerzitten en zeiden: "we gaan voor jou het beste lied dat je ooit gehoord hebt, spelen". En toen speelden ze "Let it be" voor mij. Mocht mijn grootvader hier nu zijn, dan zou hij hier een enorme kick van krijgen."

Volgens Corden is de muziek van McCartney "vol positiviteit en liefde" en bevat ze "een boodschap van liefde en tederheid". "Ik heb het gevoel dat die muziek  vandaag nog relevanter is dan ooit tevoren." McCartney kan niet anders dan het ermee eens zijn. "We verwachtten dat het succes zo'n 10 jaar zou duren, maar het blijft maar voortduren. En de muziek blijft relevant." 

Het slot van de aflevering is een verrassingsoptreden van McCartney in de lokale pub waarin een pak hits de revue passeren.  Op sociale media krijgt de aflevering lovende commentaren ("beste aflevering ooit", "pure feelgoodtelevisie", "tranen van ontroering en plezier"). 

Begin deze week maakte Paul McCartney nog bekend dat hij een nieuw album heeft. Het heet "Egypt station" en komt op 7 september uit. 

Bekijk hier de aflevering van "Carpool karaoke" met Paul McCartney:

Meest gelezen