Verdachte van moord op studente dood aangetroffen in gevangenis van Lantin

In de gevangenis van Lantin is een gedetineerde dood aangetroffen. Dat meldt de RTBF en het bericht is bevestigd aan VRT NWS. De man werd even voor 7 uur dood aangetroffen in zijn cel. Hij werd ervan verdacht in oktober 2017 de 24-jarige Franse studente Louise Lavergne te hebben vermoord in haar studentenkamer in Luik.

 

In de gevangenis van Lantin is vanmorgen een gedetineerde dood aangetroffen in zijn cel, na zelfdoding. Hij werd er van verdacht in oktober 2017 de 24-jarige Franse studente Louise Lavergne te hebben vermoord in haar kot in Luik. Hij was de buurman van de studente. De man werd snel na de feiten opgepakt en na verhoor bekende hij ook.

"De gedetineerde is om 6 uur vanmorgen nog levend gezien, maar om kwart voor zeven bij een volgende controle door het personeel is de gedetineerde dood aangetroffen", zegt Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen.

Van de Vijver ziet geen verband tussen het overlijden van de gedetineerde en de staking in de gevangenis van Lantin. "Deze morgen waren er 70 personeelsleden aanwezig in de gevangenis van Lantin", zegt ze. "Dat is ongeveer 75% van de normale bezetting. We kunnen dus eigenlijk wel stellen dat dit overlijden niets te maken heeft met de staking."

De moord zorgde voor heel wat beroering, zeker toen bleek dat de studente enkele jaren vóór de moord al een klacht had willen indienen tegen haar buurman. Die zou haar seksueel benaderd hebben.

De studente ging naar het politiebureau, maar er werd geen proces-verbaal opgemaakt door de inspecteur met dienst. Hij maakte alleen notities. De verdachte was nochtans geen onbekende voor de politie en het gerecht. De agent in kwestie werd geschorst en er werd ook een juridische procedure opgestart tegen hem voor schuldig verzuim.

Hebt u vragen over zelfdoding of worstelt u zelf met donkere gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan telefonisch via het gratis nummer 1813. U kan ook chatten via zelfmoordlijn1813.be.

Meest gelezen