Videospeler inladen...

Spanje redt bijna 600 migranten op zee

Spaanse hulpdiensten hebben vandaag al 569 migranten en vluchtelingen gered, bij een aantal reddingsoperaties op zee. De meeste mensen, 264 om precies te zijn, werden gered uit 16 verschillende bootjes in de Straat van Gibraltar, de zee-engte tussen Marokko en Spanje.

De bootjes komen uit het noorden van Afrika en varen via de Middellandse Zee in de richting van Spanje, via de Straat van Gibraltar dus. Ook op de Atlantische Oceaan, in de buurt van de Canarische eilanden, zijn veel migranten aan boord gebracht van schepen van de Spaanse kustwacht.

Door het mooie weer en de kalme zee proberen de laatste tijd weer veel meer migranten met boten de oversteek te maken vanuit Afrika naar Europa via de Middellandse Zee. 

Spanje ving vorige week 630 vluchtelingen op die niet welkom waren in Italië en nu wagen vele migranten dus de oversteek naar Spanje in plaats van Italië, hoewel daar vandaag ook een honderdtal migranten op zee gered zijn door een vrachtschip.

Meest gelezen