PA WIRE2013

Voetbalkamp gaat niet door wegens faillissement organisator

Een voetbalkamp bij de Duitse topclub Schalke 04 voor honderden Vlaamse jeugdvoetballers gaat niet door. Dat melden het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De Nederlandse organisator van het kamp heeft het faillissement aangevraagd. 

Honderden jeugdvoetballertjes van 33 Vlaamse clubs zouden tijdens een vijfdaagse stage op bezoek gaan bij de Duitse topclub Schalke 04. Maar dat gaat niet meer door. De Nederlandse organisator van het kamp, Sporting Events, heeft immers het faillissement aangevraagd. Dat vernomen de Vlaamse clubs gisteren via e-mail van de organisator.  

"We hadden dit niet zien aankomen", zegt Jurgen Vogels, jeugdvoorzitter van KVV Vosselaar. "Gisteren rond de middag kregen wij een e-mail binnen van de organisator met de doodleuke mededeling dat de kampen niet kunnen doorgaan." 

Wellicht geld kwijt

Het kamp kostte rond de 200 euro per deelnemer. Of de clubs dat geld zullen terugzien, is nog maar de vraag. "Volgens de e-mail van de organisator moeten wij contact opnemen met de curator voor de terugstorting van de inschrijvingsgelden", zegt Vogels. "Maar als de organisatie nu al niet in staat is om nog een kamp te organiseren, vrees ik ervoor of we daar ooit nog iets van terug gaan zien."

Meest gelezen