BELGA/DESPLENTER

Wemmels schepen en oud-scheidsrechter Marcel Van Langenhove stopt met politiek

Marcel Van Langenhove (74), vooral bekend als voormalige Belgische topscheidsrechter, maar ook al meer dan 30 jaar politiek actief in de faciliteitengemeente Wemmel, zet na afloop van deze legislatuur een punt achter zijn politieke carrière. Hij is bij de volgende verkiezingen geen kandidaat meer voor de Vlaamse eenheidslijst WEMMEL

Van Langenhove zit sinds 1988 onafgebroken in het schepencollege van Wemmel. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 werd hij verkozen tot burgemeester in opvolging van Jos Geurts. Hij bleef burgemeester tot 2010. Momenteel is hij in Wemmel als tweede schepen bevoegd voor sport, burgerzaken en begraafplaatsen.

In 1974 floot Van Langenhove als scheidsrechter zijn eerste wedstrijd in de Belgische eerste klasse. In de jaren tachtig groeide hij uit tot de onbetwistbare nummer één bij de arbiters in ons land. In de periode 1984-1991 werd hij maar liefst acht jaar na mekaar uitgeroepen tot scheidsrechter van het jaar. Hij floot ook internationale wedstrijden: zo was hij in de zomer van 1990 aan de slag op het WK in Italië.

Meest gelezen