De Sinksenfoor vorig jaar.

Antwerpse Sinksenfoor trok 800.000 bezoekers

Ongeveer 800.000 mensen hebben de voorbije vijf weken een bezoek gebracht aan de Sinksenfoor in Antwerpen, die vandaag de deuren sluit. Dat zijn ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar. De stad Antwerpen en de foorkramers zijn zeer tevreden met de opkomst en spreken van een succeseditie.

De Sinksenfoor stond vanaf 19 mei voor het vierde jaar op rij op Spoor Oost in Borgerhout. Dit jaar viel Pinksteren en dus ook de Sinksenfoor erg vroeg op het jaar en dat had een minder grote opkomst van studenten tot gevolg, omdat die aan het blokken waren voor hun examens.

"Maar het viel de foorkramers wel op dat veel trouwe klanten van op het Zuid (de vroegere locatie van de Sinksenfoor, nvdr) nu ook hun weg naar Spoor Oost hebben gevonden. Op het Zuid waren vroeger ook meer toevallige bezoekers, die snel een attractie of een pak smoutebollen meepikten, terwijl bezoekers er op Spoor Oost meer een echte familie- of daguitstap van maken", zegt Vincent Delforge, woordvoerder van de Sinksenfoor.

Er stonden dit jaar meer dan 150 attracties op Spoor Oost. De nieuwe Tower, met een vrije val vanop een hoogte van 85 meter, was dit jaar de meest succesvolle attractie. Verder werd ook de kinderanimatie op woensdagen, met een schminkstand, mascottes en ballonkunstenaars, gesmaakt.

Deze editie was een recordjaar voor de verkoop van "lackmans", want als alle verkochte exemplaren achter elkaar zouden gelegd worden, dan hebben de bezoekers zo'n 25 kilometer lackmans gegeten.

Meest gelezen