archieffoto
Jonas Roosens

Gratis stadsfestival Genk on Stage klokt af op 125.000 bezoekers

Het driedaags gratis stadsfestival Genk on Stage heeft dit jaar 125.000 bezoekers gelokt. Vooral zondag was met 62.000 aanwezigen een topdag. 's Avonds stroomde de massa op het Stadsplein toe voor het optreden van Clouseau.

Het festivalweekend werd vrijdag in gang gezet met onder meer De Kreuners op het hoofdpodium. "Vrijdag openden we het festivalweekend met zo'n 20.000 bezoekers, een mooi aantal gezien het iets frissere weer. Zaterdag piekte het aantal bezoekers nog laat en dat was niet verwonderlijk met Therapy? , Fun Lovin' Criminals, Rowwen Hèze en The Van Jets als headliners. Zaterdag bleek uit onze tellingen dat zo'n 43.000 bezoekers op het festival waren geweest", vertelt een tevreden Lotte Trippaers (CD&V), schepen van evenementen.

In totaal kon Genk on Stage 125.000 bezoekers lokken. "Dit jaar overtreffen we de editie van 2013, toen de teller dankzij het mooie weer en Umberto Tozzi op 115.000 bezoekers stond", zegt schepen van jeugd Anniek Nagels (CD&V).

Genk on Stage biedt bezoekers negen podia aan. Het festival wil duurzaam zijn. Voor het derde jaar op rij werd met herbruikbare bekers gewerkt, waardoor ongeveer een ton afval wordt uitgespaard.

Meest gelezen