Isabel Fredeus - "Under the weather"
Ans Brys

Isabel Fredeus wint Middelheim Museum Young Art Prize

Isabel Fredeus heeft de Middelheim Museum Young Art Prize gewonnen met haar werk "Under the weather". Het is de tweede keer dat de prijs voor Belgische kunstenaars jonger dan 30 wordt uitgereikt. 

In januari koos een jury al 3 laureaten: Isabel Fredeus, Marta Galmozzi en Florian Mertens. Zij mochten hun ontwerp realiseren op verschillende plaatsen in het Middelheimmuseum. De werken blijven er tot eind 2018. 

Isabel Fredeus behaalde haar diploma aan Sint-Lucas in Antwerpen en heeft een atelier in Extra City. Ze maakte een sculptuur met handgeblazen stormglas: een traditioneel instrument om menselijke activiteit af te stemmen op de weersomstandigheden. 

"De jury feliciteert de kunstenaar met haar werk, dat op een opmerkelijke manier ingaat op de eigenheid van een museum zonder dak, en op de plaats die het museum ziet voor de grote én de kleine onderwerpen van het leven in de kunst", klinkt het.

"Het idee van het weer werd door de kunstenaar op intelligente manier ingezet om zowel de grote uitdagingen van het leven op deze planeet voor de komende generaties, als de small talk die deel uitmaakt van onze alledaagse kleine ontmoetingen, centraal te stellen in haar werk."

Meest gelezen