Jongeren stichten brand en vechten aan Hal 9 in Kessel-Lo

Afgelopen vrijdag hebben jongeren een oude werkhal van de NMBS opengebroken en brand gesticht. Daarna zij ze beginnen vechten en hebben ze stenen gegooid naar buurtbewoners. De politie is nu op zoek naar de daders. Het ging om Hal 9 en niet om Hal 5 waar allerlei activiteiten plaatsvinden.

In Leuven hebben jongeren gevochten aan de leegstaande werkhallen van de NMBS in Kessel-Lo. Het ging om een veertigtal jongeren, ze hadden eerst de leegstaande Hal 9 opengebroken en binnen brand gesticht. Buiten gingen jongeren met elkaar op de vuist terwijl ze door andere werden aangemoedigd. Toen buurtbewoners probeerden de jongeren te kalmeren kregen ze stenen naar hun hoofd.. De politie kwamen met verschillende ploegen ter plaatse. Daarop zijn de jongeren allemaal weggelopen. De politie heeft het brandje geblust. Op basis van filmpjes gemaakt door buurbewoners gaat de politie nu op zoek naar de jongeren.   
 

Meest gelezen