Pam van den Broek

Marie Borremans eindigt tweede in schrijfwedstrijd Write Now! 2018

De Vlaamse Marie Borremans (24) heeft de tweede prijs gewonnen in de wedstrijd Write Now! 2018. Winnaar werd de 19-jarige Anne Giesen uit (Nederlands) Limburg en derde eindigde Marjolijn van de Gender (23) uit Noord-Brabant. De prijswinnaaars werden door juryvoorzitter Kyrian Esser bekendgemaakt tijdens de finale in Rotterdam.

Voor Write Now! 2018 stuurden bijna 900 jongeren uit Nederland en Vlaanderen hun tekst in, waarna in april en mei tien regionale voorronden plaatsvonden. De vijftien finalisten - onder wie tien eersteprijswinnaars en vijf wildcardwinnaars - kregen drie weken de tijd om een nieuwe tekst voor de finale te schrijven.

De finalejury bestond uit Kyrian Esser (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2017), Charlotte Van den Broeck (dichter), Erik Brus (auteur en journalist), Marnix Verplancke (recensent voor o.a. De Morgen en Trouw) en Janneke Siebelink (hoofdredacteur Boeken Bol.com). Zij lazen de inzendingen anoniem en kozen het verhaal van Anne Gies als beste tekst van deze editie.

Het verhaal "Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten" van tweedeprijswinnaar Marie Borremans was "stijlvast en goed geschreven", en getuigde volgens de jury van groot talent. Marie wint onder andere een iPad. De derde prijs gaat naar Marjolijn van de Gender voor haar verhaal 'Marmer'. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits en een studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven.

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar van Nederland en Vlaanderen, en mag onder meer Marijn Sikken (2011), Lize Spit (2013), Niña Weijers (2010) en Maartje Wortel (2007) tot oud-winnaars rekenen. De volgende editie gaat van start in januari 2019.

Meest gelezen