Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Snoep bij de kassa: de Britse overheid wil hem daar graag weg

Net voor het afrekenen nog een chocoladereep op de kassaband leggen: als het van de Britse overheid afhangt, kan het straks niet meer. Het ministerie van Volksgezondheid plant een aantal maatregelen om overgewicht aan te pakken. Een daarvan is het bannen van snoep bij de ingang of de kassa van de supermarkt. 

Een op de drie Britse kinderen in de leeftijdscategorie tot 11 jaar heeft overgewicht. Het ministerie van Volksgezondheid lanceerde twee jaar geleden het Childhood Obesity Plan, een reeks maatregelen om overgewicht bij kinderen tegen te gaan, maar dat kreeg veel kritiek omdat het niet ver genoeg ging. Nu zouden er een aantal maatregelen aan worden toegevoegd, waaronder dus het bannen van snoep vlakbij de kassa, die "ouders de mogelijkheid moeten geven om gezondere keuzes te maken". 

Het vernieuwde plan omvat nog meer maatregelen. Zo gelden er strengere beperkingen voor reclame voor junkfood. Ook zou het aantal calorieën van gerechten moeten worden vermeld  op de menukaarten in restaurants.   

Er zijn ook richtlijnen voor de basisscholen. Zij krijgen de raad om elke dag een "active mile" in te voeren: een wandeling van een mijl, omgerekend ruim anderhalve kilometer. 

De maatregelen van de Britse regering zijn voorlopig nog plannen. Wanneer ze van kracht worden, is nog onduidelijk. 

Meest gelezen