AFP or licensors

Trump wil migranten meteen zonder vorm van proces terugsturen

De Amerikaanse president Trump wil migranten die illegaal de Verenigde Staten binnenkomen zonder vorm van proces terugsturen naar het land vanwaar ze komen. Dat schrijft hij in een tweet.

In politiek Amerika is er momenteel een hevige discussie aan de gang over een nieuwe migratiepolitiek. Eerst was er de heisa over het feit dat kinderen van illegale migranten van hun ouders gescheiden werden. Na een storm van verontwaardiging moest Trump die maatregel intrekken.

Intussen is het Congres begonnen met het opstellen van een nieuwe migratiewet, maar door de verdeeldheid tussen Democraten en Republikeinen, en tussen Republikeinen onderling, heeft dat nog niet tot een resultaat geleid.

Trump blijft intussen ijveren voor een strengere migratiepolitiek en doet er met deze tweet nog een schepje bovenop. "We kunnen niet toelaten dat al die mensen ons land binnenvallen. Als iemand aankomt, moeten we hem meteen - zonder tussenkomst van een rechter of rechtszaken - terugbrengen naar van waar hij komt. Ons systeem is een aanfluiting van een goed immigratiebeleid. De meest kinderen komen zonder ouders."

In een tweede tweet zegt Trump dat het Amerikaanse migratiesysteem oneerlijk is tegenover hen die via de legale weg gaan en soms jaren moeten wachten eer ze toegelaten worden. "Immigratie moet gebaseerd zijn op verdienste. We hebben mensen nodig die helpen om Amerika opnieuw groot te maken."

Meest gelezen