Belga

Alweer seksueel getint fresco opgedoken in Brussel 

Aan het Brusselse kanaal is op een muur aan de Koolmijnenkaai een nieuw seksueel getint fresco opgedoken. Op de muurschildering is een hand van een vrouw te zien die zichzelf lijkt te bevredigen.

Aan de Koolmijnenkaai in Brussel is opnieuw een seksueel getint fresco opgedoken. De afbeelding lijkt de hand te tonen van een vrouw die zichzelf bevredigt. 

De beeltenis van de masturberende hand kijkt uit op een ander fresco aan de overkant van het kanaal, vlakbij het Klein Kasteeltje, waarop eveneens een vrouw die zichzelf bevredigt te zien is.

Belga

Het nieuwe fresco is het zoveelste in een lange reeks van controversiële muurschilderingen. De artiest die de fresco's aanbrengt, is bovendien nog altijd niet gekend. Er loopt ook geen onderzoek naar de identiteit van de kunstenaar. 

Zolang de muurschilderingen niet oproepen tot haat of racisme grijpt de stad Brussel niet in. De eigenaar van het gebouw mag op eigen initiatief de muurschildering verwijderen en kan zelf ook een klacht indienen bij het parket.

Meest gelezen