Video player inladen...

Brand vlak bij Brusselse Noordstation onder controle, lange tijd veel rookhinder

Aan de achterkant van het Noordstation in Schaarbeek woedt een zware brand in een textielloods. De brand - die van ver te zien was door de hevige rook - is ondertussen onder controle, al moet er wel nog worden nageblust. In Elsene was er in de loop van de avond nog een andere brand. 

Het vuur brak rond 19.20 uur uit aan het dak van de loods, die gelegen is op de hoek van de Aarschotstraat en de Brabantstraat. In de loods van zo'n 3.000 vierkante meter lag textiel opgeslagen.

"Het was best een stevige brand", zegt Pierre Meys van de Brusselse brandweer aan VRT NWS. "We zijn met vier bluswagens ter plaatse gegaan. Er wordt geblust langs twee kanten: de Aarschotstraat en de Brabantstraat." Er was niemand aanwezig in de loods. Een brandweerman raakte wel lichtgewond. 

De brand is ondertussen onder controle, al moet er wel nog worden nageblust. De felle rookhinder was goed te zien vanuit het station Brussel-Noord en het centrum van de stad.

Een tiental woningen in de buurt zijn uit voorzorg geëvacueerd. 

Brand in Elsene

Nog vanavond brak er een brand uit in de Stevinstraat in Elsene. Het ging om een keukenbrand. Ook die brand is ondertussen onder controle. Er vielen geen gewonden. 

Video player inladen...

Foto's en beelden van brand in textielloods