Burgerpartij 'Voluit Respect!' neemt deel aan verkiezingen in Vilvoorde

In Vilvoorde neemt de nieuwe burgerpartij 'Voluit Respect!' deel aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Aan deze beweging participeren volgens initiatiefnemer Fred Luyckx burgers uit verschillende hoeken, zoals de kansarmoedebeweging en Zo Mobiel Lef, waarmee hij zelf de afgelopen jaren verschillende protestacties voerde tegen de komst van de tram en trambus, de aanleg van de parking onder de Grote Markt en het bouwproject Groenloo.

"We hebben deze partij opgericht omdat het stadsbestuur de afgelopen zes jaar absoluut geen rekening hield met de inspraak van de bevolking rond de grote projecten in de stad. Meermaals werden duizenden protesthandtekeningen verzameld die vervolgens in de vuilnisbak belandden", aldus Luyckx. Meer inspraak is dan ook een centraal thema in het verkiezingsprogramma.

'Voluit Respect!' wil voorts maatregelen om de kinderarmoede terug te dringen en vraagt meer aandacht voor eenzame ouderen. Vilvoorde moet leefbaarder en diervriendelijker. Om de grote filedruk en slechte luchtkwaliteit te verminderen wil de groep een beperking van grote prestigieuze bouwprojecten. Op verlaten industriegronden moeten er bossen gepland worden.

Meest gelezen