Gynaecologe veroordeeld voor overlijden baby

Na acht jaar is er eindelijk duidelijkheid voor de ouders van een overleden baby uit Bredene. De rechter in Brugge heeft een gynaecologe uit Oudenburg veroordeeld voor de onopzettelijke doding van de baby.

De gynaecologe had de moeder een geneesmiddel gegeven om de bevalling te stimuleren. Dat medicijn mag enkel intraveneus toegediend worden, via de aders dus. En niet via de spieren, zoals de dokter deed. De baby stierf vijf dagen na de bevalling aan een zwaar hersenletsel.

Geen vrijspraak

De gynaecologe vroeg de vrijspraak, omdat ze ervan overtuigd was dat de baby aan een virale infectie gestorven was. Maar de rechter oordeelde dat de gynaecologe wel degelijk verantwoordelijk is voor het overlijden van de baby. De vrouw krijgt 8 maanden cel met uitstel en een boete van 4.000 euro. Aan de ouders moet ze 17.000 euro schadevergoeding betalen.

Meest gelezen