Videospeler inladen...

Groen en SP.A tevreden met plannen Antwerpse ring, al zijn er ook bedenkingen

SP.A en Groen zijn over het algemeen tevreden met de 18 "leefbaarheidsprojecten" die gerealiseerd zullen worden op en rond de Antwerpse ring. Vooral de gedeeltelijke overkapping van de ring kan op gejuich rekenen. Al zijn er bij beide partijen ook bedenkingen bij het verdere verloop van het overkappings- en mobiliteitstraject.

Groen heeft onder meer lof voor de overkapping aan de Jan De Voslei, het Scheldebalkon, de Scheldebrug en de geluidsprojecten voor Zwijndrecht en Linkeroever. "Er blijven echter twee fundamentele knelpunten die we uit de weg moeten ruimen om de overkapping vol te laten renderen", zegt Antwerps lijsttrekker Wouter Van Besien. "Zolang de Hollandse Knoop in zijn huidige vorm blijft, kan er geen volledige overkapping komen. En de gaten in de overkapping moeten weg. We mogen geen half werk doen."

De partij betreurt ook dat er voorlopig geen Landschapspark Linkeroever komt en vraagt om als volgende stap de overkapping van de zuidelijke ring onder handen te nemen.

Lawaai- en milieuhinder

De Antwerpse afdeling van SP.A vindt het goed nieuws dat een aanzienlijk deel van de beloofde 1,25 miljard euro voor leefbaarheids- en overkappingsprojecten gaat naar wijken die vandaag weinig groene ruimte hebben en lijden onder lawaai- en milieuhinder. 

SP.A-lijsttrekker Jinnih Beels vraagt - net als Groen - wel garanties voor een volledige overkapping van de Antwerpse ring. De socialisten willen ook nog meer investeringen in openbaar vervoer en dan met name naar de randgemeenten zodat de modal shift naar 50 procent alternatieve vervoersmiddelen kan worden gemaakt.

Meest gelezen