Politie houdt drugsrazzia's in Herentalse cafés

In Herentals heeft de politie het afgelopen weekend drugsrazzia's gehouden in een aantal cafés. Dat zal in de komende maanden vaker gebeuren, want blijkbaar zijn er steeds vaker problemen met drugs in het uitgaansleven in Herentals.

3 klanten betrapt met drugs

Bij de razzia's van afgelopen weekend zijn twee cafés gecontroleerd en in één zaak werden 3 klanten betrapt met cannabis. Zij moesten de drugs afgeven en kregen een proces-verbaal. 

Meer controles

De politie gaat de cafés vanaf nu regelmatig controleren met drugshonden. "We willen een duidelijk signaal geven", zegt Dirk Van Peer van de politie. "We hebben 2 doelen met die razzia's. Drugsdealers oppakken, maar ook gebruikers ontraden om drugs mee te nemen en te gebruiken. Drugs horen gewoonweg niet thuis in horecazaken".

Steun cafébazen

De razzia's kunnen ook rekenen op de steun van de cafébazen. "Meer zelfs, ook de uitbaters zelf vragen zo'n aanpak", vertelt Van Peer. "Zij werken mee, want geen enkele cafébaas heeft er baat bij om drugs in zijn zaak te hebben."


 

Meest gelezen