Waterpeil zakt in West-Vlaamse waterwegen

Het waterpeil in de kanalen en rivieren in onze provincie staat aan de lage kant. Dat komt door het droge weer van de voorbije dagen. De landbouwers hoeven zich nog geen zorgen te maken over hun gewassen. Voorlopig mogen ze nog altijd water pompen uit de waterwegen.

Rond deze tijd vorig jaar kreunden landbouwers onder de droogte die over ons land kwam. Ze mochten toen geen water pompen uit de waterwegen. Dit jaar is het opnieuw droog, waardoor het waterpeil weer daalt. Gelukkig is het nu nog niet zo erg. De boeren mogen nog altijd water uit de rivieren en waterlopen halen.

Voorzorgmaatregelen

De Vlaamse Waterweg, dat is het agentschap dat alle waterwegen beheert, heeft aan de polderbesturen toestemming gegeven om nog meer zoet water te pompen, om zo een grote buffer aan te maken voor de landbouwers. Binnenkort zal de aanvoer van zoet water zakken en in de kustregio zal het water een te hoog zoutgehalte hebben om nog te gebruiken op de landbouwvelden.

Meest gelezen