Zin in de olijfgroene Porsche van "The bridge"? De opbrengst gaat naar een goed doel

Bij het Britse veilinghuis Bonhams staat de iconische olijfgroene Porsche uit de misdaadserie "The bridge" te koop. Het gaat wel degelijk om het exemplaar waarmee de enigszins autistische politie-inspecteur Saga Norén in de serie rondrijdt. De opbrengst van de veiling gaat naar WaterAid, een internationale organisatie die zuiver water en sanitaire voorzieningen wil leveren aan de allerarmsten.

Van in de eerste serie rijdt politie-inspecteur Saga Norèn ermee rond in de Deens -Zweedse misdaadserie "The bridge": een olijfgroene Porsche 911S Coupé, bouwjaar 1977, ingevoerd uit de USA, dus met het stuur aan de linkerkant. Hij kan de uwe worden, want hij staat te koop bij Bonhams.

Het Britse veilinghuis Bonhams is onder meer gespecialiseerd in de verkoop van vintage auto's. De Porsche uit "The bridge" - het gaat wel degelijk om het exemplaar dat in de serie gebruikt is - moet naar schatting een bedrag opbrengen ergens tussen 23.000 en 34.000 euro. 

De opbrengst gaat naar een goed doel: WaterAid. Dat is een internationale organisatie die zorgt voor zuiver water en sanitaire voorzieningen op plekken in de wereld waar de allerarmsten wonen. 

© Filmlance Int 2017 Photo: Jens Juncker

Saga Norén is een wel erg apart en soms bevreemdend personage, gespeeld door de Zweedse actrice Sofia Helin. De vrouwelijke politie-inspecteur vertoont kenmerken van het syndroom van Asperger. Ze denkt extreem praktisch en vindt daardoor vaak sneller de oplossing in de gruwelijke moordzaken dan haar collega's. Die zijn ook wel behoorlijk jaloers op de exquise olijfgroene Porsche waar ze mee rondrijdt. 

De Porsche gaat op 13 juli onder de hamer in Chichester in het graafschap West Sussex in Engeland, tijdens "The Goodwood Festival of Speed Sale".

Meest gelezen